audio cache cetak   w3c biru hijau merah uk
 
  September 2009
 
 
   
Majlis Penyerahan Kompleks Penjara Seberang Perai Pulau Pinang
Khamis, 10 September 2009 00:09 | Admin
Pada 20 Ogos 2009 jam 3.00 petang bermulanya detik bersejarah acara penyerahan Kompleks Penjara Seberang Perai Pulau Pinang yang beralamat Jalan Krian Kedah, Jawi , Seberang Perai Selatan, Pulau Pinang. Majlis ini di hadiri oleh Komisioner Jeneral Penjara Malayisa Y.Bhg Dato' Hj Zulkifli bin Omar , Y.Bhg Datuk Hj Jamil bin Hj Salleh, Pengarah Pembanggunan dan Perolehan Penjara Malaysia, Wakil Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Pengarah Rancangan Kerja Keselamatan Jabatan Kerja Raya (JKR) Malaysia Puan Samsinar Binti Samad, Pengarah Syarikat MTSR CEO Dato Tengku Mustapha bin Mohamad, Ketua Penolong Pengarah Kanan Datin Hamidah bt Mat Daud, Pengarah-pengarah Bahagian Ibu pejabat penjara Malaysia, Ketua-ketua Intitusi Zon Utara dan Jabatan-jabatan kerajaan.

Acara Kemuncak ,menandatangani dokumen Penyerahan Projek Komplek Penjara Seberang Perai Jawi oleh Pengarah Rancangan Kerja Keselamatan Jabatan Kerja Raya (JKR) Malaysia Puan Samsinar Binti Samad kepada Y.Bhg Dato' Jamil bin Hj Saleh dan di saksikan oleh Komisioner Jeneral Penjara Malayisa Y.Bhg Dato' Zulkifli bin Omar, Pengarah Syarikat MTSR CEO Dato Tengku Mustapha bin Mohamad, Wakil Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri. Setelah selesai menandatangani dokumen penyerahan, bermulanya gimik penyerahan replika Kunci Penjara Seberang Perai Pulau Pinang oleh Pengarah Rancangan Kerja Keselamatan Jabatan Kerja Raya (JKR) Malaysia Puan Samsinar Binti Samad kepada Komisioner Jeneral Penjara Malayisa Y.Bhg Dato' Zulkifli bin Omar.

Kompleks Penjara Seberang Perai Pulau Pinang merupakan penjara yang termoden di Malaysia dengan di lengkapi sistem elektronik secara keseluruhan luar dan dalam penjara. Pelbagai Kemudahan-kemudahan sukan untuk kakitangan dan banduan. Tidak ketinggalan rumah -rumah kakitangan yang tersergam indah di susuli sebuah Masjid, Padang Permainan, Dewan dan sebagainya.

 

 
 
Hak Cipta Terpelihara. © 2012 Jabatan Penjara Malaysia.        Notis Penafian, Dasar Keselamatan & Privasi