Portal Rasmi Jabatan Penjara Malaysia
audio cachecetak w3c 1 1 1 biru hijau merah 1
  Julai 2010
 
 
   
Lawatan Pegawai Jabatan Perkhidmatan Awam & Kementerian Dalam Negeri Ke Penjara Sg. Udang, Melaka
Rabu, 04 Ogos 2010 00:08 | Admin
Sg. Udang, 29 Julai ? Jabatan Perkhidmatan Awam dan Kementerian Dalam Negeri telah mengadakan lawatan ke Penjara Sungai Udang bertujuan meninjau keperluan perjawatan sebenar di penjara yang baru beroperasi. Rombongan Jabatan Perkhidmatan Awam diketuai oleh Y. Bhg. Datuk Ab. Khalil Ab. Hamid TKPPA (P), JPA, manakala rombongan daripada Kementerian Dalam Negeri diketuai oleh Y.Bhg. Dato' Nor Ashikin bt Hj Md Salim SUB (KW). Ketibaan rombongan disambut oleh Y.Bhg. Datuk Wira Haji Zulkifli bin Omar, Ketua Pengarah Penjara Malaysia, Y.Bhg. Dato? Haji Hassan bin Sakimon Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan), Pengarah-Pengarah Bahagian, IPPM serta Pengarah Penjara Sungai Udang, Melaka.

Pembentangan permohonan perjawatan Penjara Sg. Udang disampaikan oleh Y.Bhg. Dato? Haji Hassan bin Sakimon Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan) disusuli dengan Permohonan Pengukuhan Perjawatan IPPM. Sebelum itu, rombongan turut diberi taklimat ringkas berkaitan pembinaan dan pembangunan Penjara Sungai Udang oleh PKP Nik Mohamed Faidza bin Nik Jaafar, Pengarah Penjara Sg. Udang.

Pegawai-pegawai daripada JPA dan KDN turut dibawa melawat ke dalam kawasan penjara meliputi tempat penginapan, dewan makan, hospital dan kawasan rekreasi banduan. Lawatan diakhiri dengan majlis penyampaian cenderamata selepas para tetamu selesai menikmati jamuan tengahari. Berikut adalah senarai penuh pegawai daripada JPA dan KDN yang mengikuti lawatan tersebut:

NAMA
JAWATAN / JABATAN
Y. Bhg. Datuk Ab. Khalil Ab. Hamid
TKPPA (P), JPA
Y. Bhg. Datuk Farida binti Mohd Ali
PBPO, JPA
Encik Razak bin Drahman
SUB (SM), KDN
Y.Bhg. Dato' Nor Ashikin bt Hj Md Salim
SUB (KW), KDN
Tuan Haji Kamin Bin Samadi
TPBK(O) JPA
Puan Syuhaida binti Abdul Wahab Zen
KPSU (SM) JK, KDN
Puan Norazlin Binti Alias
KPP(O)K1, JPA
Y.M Ungku Joha Bin Ungku Mohamad
PP(O)K1(a), JPA
Dzulnun bin Abdul Fattah
PSU(SM)JP, KDN


 
 

 

Notis Penafian, Dasar Keselamatan & Privasi

Hak Cipta Terpelihara. © 2012 Jabatan Penjara Malaysia.
PENAFIAN : Jabatan Penjara Malaysia TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Paparan terbaik pada Internet Explorer (9/10/11), Google Chrome, Mozilla Firefox 3 dan dengan resolusi minima 1366x768.


JABATAN PENJARA MALAYSIA | Kompleks Penjara Malaysia, 43000 Kajang, Selangor. Tel : 03 8732 8000 | Faks : 03 8739 9205 Email : pro@prison dot gov dot my
cert fb tweet youtube rss

Top