Portal Rasmi Jabatan Penjara Malaysia
audio cachecetak w3c 1 1 1 biru hijau merah 1
  Oktober
 
 
   
Majlis Penutupan Kursus Asas Pemanduan Dan Pengiringan Motorcade Untuk Vip Berkenderaan Bagi Anggota Trup Tindakan Cepat (TTC)
Khamis, 27 Oktober 2011 08:10 | Admin - Share on Facebook

21 Oktober 2011, Majlis Penutupan Kursus Asas Pemanduan dan Pengiringan Motorcade untuk VIP Berkenderaan bagi anggota Trup Tindakan Cepat (TTC ) telah diadakan di Padang Kawad, Pusat Latihan Pegawai Penjara (PULAPEN), Perak dan disempurnakan oleh KPj Tuan Wan Mohamad Nazarie b. Wan Mahmood, Pengarah Bahagian Keselamatan Dan Inteligen, Jabatan Penjara Malaysia. Turut hadir pada majlis tersebut ialah PKK Tan Tian Heng, Pengarah Penjara Taiping. Kursus ini bermula pada 09 hingga 21 Oktober 2011 dan disertai seramai 34 anggota Trup Tindakan Cepat (TTC).

 


Majlis dimulakan dengan persembahan formasi pemanduan dan pengiringan motorcade seperti susunan asas motorcade (basic motorcade formation), pengiringan dalam kenderaan tanpa henti (fender), serang hendap kenderaan (vehicle anti ambush), pemindahan orang kenamaan ( VIP Transition ) dan pemanduan “offensive dan defensive” ( “J” Turn ). Majlis penyampaian sijil kepada para peserta kursus dan sesi dialog anggota TTC turut diadakan bersama KPj Tuan Wan Mohamad Nazarie b. Wan Mahmmod, Pengarah Keselamatan Dan Inteligen, Jabatan Penjara Malaysia.

 

 
 
Notis Penafian, Dasar Keselamatan & Privasi

Hak Cipta Terpelihara. © 2012 Jabatan Penjara Malaysia.
PENAFIAN : Jabatan Penjara Malaysia TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Paparan terbaik pada Internet Explorer (9/10/11), Google Chrome, Mozilla Firefox 3 dan dengan resolusi minima 1366x768.


JABATAN PENJARA MALAYSIA | Kompleks Penjara Malaysia, 43000 Kajang, Selangor. Tel : 03 8732 8000 | Faks : 03 8739 9205 Email : pro@prison dot gov dot my
cert fb tweet youtube rss

Top