Portal Rasmi Jabatan Penjara Malaysia
audio cache cetak   w3c 1 1 1 biru hijau merah 1
  Januari 2012
 
 
   
Jalinan Kasih Perjumpaan Bersemuka Sempena Sambutan Tahun Baru Cina Peringkat Jabatan Penjara Malaysia Tahun 2012
Jumaat, 27 Januari 2012 11:01 | Admin

Jumaat, 26 Januari 2012 -  Penjara Kluang telah dipilih untuk mengadakan Program Jalinan Kasih Perjumpaan Bersemuka Sempena Sambutan Tahun Baru Cina Peringkat Jabatan Penjara Malaysia yang bertempat di Dataran Insaf, Penjara Kluang Johor. Ketibaan YB Hoo Seong Chang, Exco Pedagangan dan Perlancongan Negeri Johor merangkap ADUN Paloh telah disambut oleh KPj Tuan Jamaludin Bin Saad, Pengarah Pengurusan Banduan Jabatan Penjara Malaysia. Program pada kali ini melibatkan seramai 12 orang penghuni Penjara Kluang. Program Jalinan Bersemuka ini adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara penghuni dan keluarga disamping bersama-sama meraikan perayaan tersebut. Pendekatan ini memberi peluang kepada penghuni bersua muka dengan ahli keluarga dengan lebih dekat lagi dan secara tidak langsung memberi keinsafan kepada setiap penghuni bahawa masih ada yang mengambil berat dan menyayangi mereka. Sistem sokongan ini mampu memberi galakan kepada penghuni agar berdisiplin dan berkelakuan baik semasa di penjara.

 

 
 

 

Notis Penafian, Dasar Keselamatan & Privasi

Hak Cipta Terpelihara. © 2012 Jabatan Penjara Malaysia.
PENAFIAN : Jabatan Penjara Malaysia TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.Paparan terbaik pada Internet Explorer (9/10/11), Google Chrome, Mozilla Firefox 3 dan dengan resolusi minima 1366x768.


JABATAN PENJARA MALAYSIA | Kompleks Penjara Malaysia, 43000 Kajang, Selangor. Tel : 03 8732 8000 | Faks : 03 8739 9205 Email : pro@prison dot gov dot my
certfb tweet youtube rss

biruTop