| 
A+
Aa
A-
A
A
A

Peta LamanAduan & Maklum BalasHubungi KamiSoalan Lazim

Notis Penafian, Dasar Keselamatan & Privasi

 
   
Jabatan Penjara Malaysia TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
 
 
 
 
   
  Perlindungan Data

Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

Keselamatan Storan

Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

Dibenarkan dan dilarang

Kecuali jika dinyatakan, anda dibenarkan untuk mencetak semua artikel.
Anda tidak dibenarkan memindahturun semua gambar yang dipamerkan. Klik kanan tetikus tidak dibenarkan.
Sebarang komen mengenai portal sila gunakan menu 'Hubungi Kami' . Manakala untuk aduan mengenai perkhidmatan Jabatan Penjara anda boleh gunakan aplikasi untuk pelawat di 'Maklumbalas'.
Pastikan anda membaca maklumat di menu 'Penafian'.

Panduan pindahturun

Portal ini ada menggunakan format .pdf atau perisian acrobat reader pada sesetengah dokumen atau artikel. Ia dinyatakan pada pautan yang berakhir dengan .pdf seperti ini Senarai Artikel Untuk Dipindahturun (.pdf)
Pada ruangan pindahturun artikel atau penerbitan [menu 'Penerbitan'] anda perlu terlebih dahulu memastikan pelayar web anda telah dilengkapi dengan perisian Acrobat Reader.
 
 
 
 
   
  Privasi anda

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.
Sekiranya anda membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif. Contohnya seperti di dalam menyelesaikan aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.


Maklumat Yang Dikumpul

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui E-mel, Maklumbalas dan Newsletter.

Apa yang akan Berlaku jika Saya Membuat Pautan kepada Laman Web yang Lain?

Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Pindaan Dasar

Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain.